Kako nacrtati kravu? Koraci i savjeti za crtanje realističnog portreta krave

Kako nacrtati kravu: Korak po korak vodič za preciznost

Kako nacrtati kravu? Kada je riječ o crtanju životinja, krava je jedna od najpoznatijih i najprepoznatljivijih. Crtanje krave može biti izazovno zbog njenih specifičnih oblika i proporcija. U ovom vodiču, pružit ćemo korak po korak upute za precizno crtanje krave na papiru. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni umjetnik, ovi savjeti će vam pomoći da stvorite realističan prikaz ove simpatične životinje.

Korak po korak vodič: Precizno prikazivanje krave na papiru

 1. Početak s osnovnim oblicima: Prvi korak u crtanju krave je početi s osnovnim oblicima. Nacrtajte krug za tijelo krave, pravokutnik za glavu i manji krug za glavu. Ovi osnovni oblici pomoći će vam da postavite temelje za prepoznatljive proporcije krave.
 2. Dodavanje detalja: Nakon što ste postavili osnovne oblike, vrijeme je za dodavanje detalja krave. Nacrtajte duguljaste uši sa zaobljenim vrhovima na vrhu glave. Također, dodajte oči, nos i usta kako biste stvorili izraze lica krave. Ne zaboravite na rogove koji se nalaze na vrhu glave.
 3. Tijelo krave: Nakon što ste nacrtali glavu, vrijeme je za crtanje tijela. Dodajte dvije paralelne zakrivljene linije s obje strane kruga kako biste stvorili oblik tijela krave. Nacrtajte noge slične obliku cijevi koje se pružaju ispod tijela. Ne zaboravite na rep koji treba biti nacrtan na stražnjoj strani tijela.
 4. Detalji tijela: Sada je vrijeme za dodavanje detalja tijelu krave. Nacrtajte zakrivljene linije koje predstavljaju mišiće i naboranu kožu na tijelu. Također, dodajte repu nekoliko dlaka kako biste mu dali realističan izgled. Ne zaboravite na četiri noge krave i kopita koji trebaju biti nacrtani na dnu nogu.
 5. Bojenje: Kada ste završili s crtežom, možete preći na bojenje. Krave su poznate po svojoj karakterističnoj crno-bijeloj boji, ali se mogu bojati i drugim nijansama. Koristite crnu boju za obojiti glavu, noge, rep i rogove, dok tijelo krave možete obojiti bijelom bojom. Dodajte nijanse sive kako biste stvorili dubinu i teksturu kravljeg krzna.
 6. Detalji i sjene: Kako biste dodali dodatni realizam svom crtežu, dodajte neke detalje poput dlaka, oznaka ili mrlja krave. Također, nacrtajte sjene ispod tijela kako biste stvorili osjećaj prostora. Koristite olovke različitih nijansi kako biste postigli sjene i svjetla na pravim mjestima.

Savjeti za uspješno crtanje krave: Profesionalni pristup i trikovi

 1. Proučite anatomijske proporcije: Prije nego što započnete s crtežom, preporučuje se da proučite anatomijske proporcije krave. Ovo će vam pomoći da bolje razumijete oblike i razmjerne odnose između dijelova tijela.
 2. Koristite referentne slike: Kada crtanje krave, koristite referentne slike kao vodič. Pronađite slike krava visoke rezolucije koje pokazuju jasne detalje i teksturu.
 3. Vježbajte skiciranje: Skiciranje je važan korak u crtanju krave. Vježbajte brzo skiciranje kako biste uhvatili pokrete i oblike krave.
 4. Upotrijebite olovke različitih debljina: Olovke različitih debljina omogućit će vam da postignete različite linije i teksture. Koristite tanke olovke za detalje i deblje olovke za popunjavanje većih površina.
 5. Budite strpljivi: Crtanje krave može biti izazovno, stoga budite strpljivi i nemojte se obeshrabriti ako vam ne uspije iz prve. Kao i kod bilo kojeg umjetničkog procesa, vježba čini majstora.
 6. Izražavajte svoj stil: Nakon što naučite osnove crtanja krave, budite kreativni i izrazite svoj stil. Možete eksperimentirati s bojama, pozadinom ili čak dodati neke elemente fantazije kako biste stvorili jedinstveni crtež.

Crtanje krava može biti zabavno i zadovoljavajuće iskustvo, bez obzira na vaše umjetničko iskustvo. Slijedeći ovaj vodič i primjenjujući savjete, moći ćete precizno nacrtati kravu i stvoriti realističan crtež. Ne zaboravite da je vježba ključna i da će vam svaki novi crtež donijeti napredak. Uživajte u svom umjetničkom putovanju i eksperimentirajte s različitim tehnikama kako biste stvorili jedinstvene i impresivne crteže krava.

Možda vas zanima Kako nacrtati jelena?