Kako pripremiti Bubble Tea? Jednostavan recept!

Vodič za pripremu Bubble Tea kod kuće

Bubble Tea je popularan napitak koji potječe iz Tajvana, a sastoji se od čaja, mlijeka, šećera i tapioka kuglica. Ovaj osvježavajući napitak je postao omiljeni izbor mnogih ljudi širom svijeta. Ako želite uživati u Bubble Tea napitku, ali ne želite ga uvijek kupovati, srećom imate mogućnost pripreme ovog napitka kod kuće. U ovom članku pronaći ćete sve što trebate znati o Bubble Tea napitku, korak po korak vodič za pripremu kod kuće i nekoliko savjeta i trikova za savršen rezultat.

Sve što trebate znati o Bubble Tea napitku

Bubble Tea je napitak koji se sastoji od tri glavna sastojka: čaja, mlijeka i tapioka kuglica. Tapioka kuglice, također poznate kao “bube”, su želatinozne kuglice koje se dodaju u napitak kako bi mu dale karakterističnu teksturu. Odabir čaja ovisi o vašem osobnom ukusu, ali često se koristi crni čaj ili zeleni čaj. Mlijeko može biti obično mlijeko, sojino mlijeko ili bademovo mlijeko, ovisno o vašim preferencijama i prehrambenim potrebama.

Prije nego što započnete s pripremom Bubble Tea napitka, bitno je pripremiti tapioka kuglice. Prvo, kuglice se kuhaju u vodi dok ne postanu mekane i želatinozne. Zatim se kuglice preliju hladnom vodom da bi se zaustavilo njihovo daljnje kuhanje. Nakon toga, kuglice se mogu posipati šećerom i ostaviti sa strane dok pripremate napitak.

Korak po korak vodič za pripremu kod kuće

 1. Pripremite tapioka kuglice: Kuhajte tapioka kuglice u vodi prema uputama na pakiranju. Nakon kuhanja, pospite šećerom i ostavite da se ohlade u hladnoj vodi.
 2. Pripremite čaj: Skuhajte željeni čaj prema uputama na pakiranju. Ako želite nešto drugačije, možete eksperimentirati s različitim vrstama čaja i okusima.
 3. Dodajte šećer ili sladilo: Ako želite slađi napitak, dodajte šećer ili sladilo po ukusu. Promiješajte dok se potpuno ne otopi.
 4. Dodajte mlijeko: Dodajte željeno mlijeko u napitak, ovisno o vašim preferencijama. Promiješajte kako bi se sve sastojke dobro sjedinile.
 5. Dodajte tapioka kuglice: U čašu u kojoj ćete poslužiti napitak, stavite tapioka kuglice na dno. Zatim polako ulijte pripremljeni čaj s mlijekom preko kuglica.
 6. Poslužite i uživajte: Uživajte u svježe pripremljenom Bubble Tea napitku kod kuće!

Savjeti i trikovi za savršeni Bubble Tea napitak

 • Ako želite dodati voćni okus napitku, možete dodati svježe ili smrznuto voće prema svojim željama.
 • Za dodatnu aromu, možete dodati ekstrakt vanilije ili badema u napitak.
 • Ako želite hladan napitak, dodajte ledene kocke prije posluživanja.
 • Tapioka kuglice mogu biti prilično želatinozne, stoga budite oprezni prilikom žvakanja kako biste izbjegli gušenje.
 • Ako ne volite tapioka kuglice, možete koristiti i druge dodatke poput bobica, šarenih perlica ili gelatina.
 • Ne bojte se eksperimentirati s različitim kombinacijama čaja, mlijeka i okusa kako biste pronašli svoj idealan Bubble Tea napitak.

Sada kada znate sve što trebate znati o Bubble Tea napitku i imate korak po korak vodič za pripremu kod kuće, možete uživati u ovom osvježavajućem napitku u udobnosti vlastitog doma. Bilo da ga pripremate za sebe ili za društvo, Bubble Tea će sigurno oduševiti sve svojim jedinstvenim okusom i teksturom. Uživajte u eksperimentiranju s različitim kombinacijama sastojaka i dodataka kako biste pronašli svoj savršeni napitak.

Možda vas zanima Kako napraviti pomfrit?