Kako se zaštititi od sunca ljeti?

Kako se zaštititi od sunca ljeti? Kada se sunce nasmije, mnogi od nas osjećaju privlačnost izlaska i uživanja na otvorenom. Međutim, važno je znati kako se zaštititi od sunca kako biste izbjegli opekline, prerano starenje kože i povećali rizik od raka kože.

Evo nekoliko ključnih savjeta za sigurno sunčanje i zaštitu od štetnih UV zraka.

Zaštita od sunca – Ključni savjeti

Ključni korak u zaštiti od sunca je redovita primjena zaštitne kreme za sunčanje. Odaberite kremu ili losion sa širokim spektrom SPF-a od najmanje 30 ili više.

Redovita primjena ovih krema štiti vašu kožu od oštećenja uzrokovanih UVB i UVA zrakama.

Nošenje zaštitne odjeće i dodataka

Kada planirate boravak na suncu, pametno je nositi odjeću koja pruža dodatnu zaštitu.

To uključuje lagane, prozračne komade odjeće dugih rukava i nogavica te šešire sa širokim obodom kako biste zaštitili lice, uši i vrat od izravnog sunčevog svjetla.

Hidratacija kože

Tijekom izlaganja suncu, važno je održavati hidriranu kožu. Pijte dovoljno vode kako biste ostali hidrirani iznutra, a također koristite hidratantne losione ili gelove kako biste kožu održali hidriranom izvana.

Ovo pomaže u sprečavanju opekotina od sunca i održava vašu kožu zdravom.

Izbor pravog šešira i sjenila

Šeširi sa širokim obodom su odličan način zaštite od sunca, posebno za lice, uši i vrat.

Birajte one koji imaju UV zaštitu i dovoljno su prozračni da omoguće cirkulaciju zraka. Također, koristite sjenila za sunce ili tende kako biste stvorili hladovinu na otvorenom prostoru.

Redovita primjena kreme za sunčanje

Krema za sunčanje trebala bi postati vaš najbolji prijatelj tijekom sunčanih dana. Nanesite je najmanje 15 do 30 minuta prije izlaganja suncu kako bi imala vremena da se upije u kožu.

Ponovno je nanesite svaka dva sata ili češće ako plivate ili se znojite.

Zaključak

Sigurno izlaganje suncu ključno je za očuvanje zdravlja kože. Redovita primjena zaštitne kreme za sunčanje, nošenje zaštitne odjeće i dodataka te održavanje hidrirane kože ključni su koraci u prevenciji oštećenja uzrokovanih suncem. Slijedite ove savjete kako biste mogli uživati u suncu bez brige o štetnim učincima.