Kako deaktivirati ili izbrisati facebook?

Saznajte kako deaktivirati ili izbrisati svoj Facebook račun te važne informacije koje trebate znati prije odluke. Pročitajte više u članku.

Društvena mreža Facebook je jedna od najpopularnijih platformi za povezivanje i komunikaciju s ljudima diljem svijeta. Međutim, možda ste odlučili napraviti pauzu od društvenih mreža ili se potpuno ukloniti s Facebooka. U ovom članku ćemo vam pokazati kako deaktivirati ili izbrisati svoj Facebook račun, kao i pružiti vam neke važne informacije koje trebate znati prije nego što donesete odluku.

Kako deaktivirati svoj Facebook račun?

Deaktiviranje Facebook računa je privremena opcija koja vam omogućuje da uklonite svoj profil s interneta, ali zadržite sve svoje podatke i mogućnost ponovnog aktiviranja računa u budućnosti. Evo koraka koje trebate slijediti da biste deaktivirali svoj Facebook račun:

 1. Prijavite se na svoj Facebook račun.
 2. Kliknite na strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu i odaberite "Postavke".
 3. U lijevom izborniku odaberite "Vaša informacija na Facebooku".
 4. Kliknite na "Deaktivacija i brisanje".
 5. Odaberite opciju "Deaktiviraj svoj račun" i slijedite upute.

Koraci za trajno brisanje Facebook profila

Ako ste odlučili trajno izbrisati svoj Facebook račun i želite ukloniti sve vaše podatke s društvene mreže, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na svoj Facebook račun.
 2. Kliknite na strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu i odaberite "Postavke".
 3. U lijevom izborniku odaberite "Vaša informacija na Facebooku".
 4. Kliknite na "Deaktivacija i brisanje".
 5. Odaberite opciju "Izbriši svoj račun" i slijedite upute.

Važne stvari koje trebate znati prije brisanja Facebook računa

Prije nego što donesete odluku o brisanju svog Facebook računa, trebali biste biti svjesni nekoliko važnih činjenica:

 1. Brisanje računa je nepovratno – jednom kada izbrišete račun, nećete moći povratiti svoje podatke.
 2. Prije nego što izbrišete račun, preuzmite kopiju svih vaših podataka, kao što su fotografije i poruke, kako biste ih sačuvali za budućnost.
 3. Nakon što izbrišete račun, može proći nekoliko tjedana da se svi vaši podaci uklone s Facebook servera.

Alternativne opcije za deaktivaciju ili brisanje Facebook profila

Ako niste sigurni želite li potpuno izbrisati svoj Facebook račun, postoji nekoliko alternativnih opcija koje vam mogu biti korisne:

 1. Deaktivacija računa: Kao što smo već spomenuli, deaktivacija računa vam omogućuje privremeno uklanjanje profila s Facebooka, zadržavajući pritom sve vaše podatke.
 2. Privatnostne postavke: Možete prilagoditi svoje postavke privatnosti kako biste ograničili tko vidi vaše objave i podatke na Facebooku.
 3. Pauza od društvenih mreža: Ako vam je potrebna samo kratka pauza od Facebooka, možete iskoristiti opciju privremenog deaktiviranja računa kako biste se odmorili od društvenih mreža.

U ovom članku smo vam pružili korake za deaktivaciju ili brisanje vašeg Facebook računa, kao i važne informacije koje trebate znati prije nego što donesete odluku. Bez obzira na to koju opciju odaberete, važno je da napravite informiranu odluku koja odgovara vašim potrebama i željama. Zapamtite, Facebook je samo alat za komunikaciju i povezivanje, a vi imate kontrolu nad svojim online iskustvom.