Kako nacrtati lisicu? Korak po korak do realističnog izgleda

Kako pravilno nacrtati lisicu: Korak po korak vodič

Kako pravilno nacrtati lisicu: Korak po korak vodič

Crtanje je kreativna aktivnost koja omogućuje da se izrazi vlastita umjetnička strana. Jedna od popularnih životinja koju mnogi vole crtati je lisica. Nacrtati lisicu može biti izazovno, ali uz ovaj korak po korak vodič, naučit ćete kako to pravilno učiniti. U ovom članku će biti objašnjeni materijali potrebni za crtanje lisice, koraci za nacrtati lisicu u nekoliko jednostavnih koraka te savjeti i trikovi za dodavanje detalja u vašu lisicu.

Materijali potrebni za crtanje lisice

Prije nego počnete crtati lisicu, bitno je da pripremite sve potrebne materijale kako biste postigli najbolje rezultate. Potrebat će vam:

 • List papira
 • Olovka ili olovka za crtanje
 • Gumica
 • Bojice ili flomasteri (opcionalno)

Imajte na umu da su ovi materijali samo osnovni i možete koristiti i druge materijale po vašem izboru. Važno je da se osjećate udobno i imate materijale s kojima vam je najlakše raditi.

Bilježnica i razne olovke i kemijske na stolu

Koraci za nacrtati lisicu u nekoliko jednostavnih koraka

Sada kad ste pripremili materijale, možete započeti s nacrtom vaše lisice. Slijedite ove jednostavne korake kako biste postigli uspješan rezultat:

 1. Nacrtajte ovalni oblik koji će predstavljati glavu lisice.
 2. Dodajte uši slične trokutima na vrhu glave.
 3. Nacrtajte oči, nos i usta na licu lisice.
 4. Povežite glavu lisice s tijelom crtajući duguljasti oblik.
 5. Nacrtajte noge i rep lisice slične dugim oblicima.

Nemojte se obeshrabriti ako vam prvi pokušaj nije savršen. Vježbajte i eksperimentirajte s različitim stilovima dok ne budete zadovoljni svojim crtanjem.

Savjeti i trikovi za dodavanje detalja u vašu lisicu

Da biste dodali dodatne detalje u svoju lisicu i učinili je zanimljivijom, možete isprobati ove savjete i trikove:

 • Dodajte obrve i trepavice kako biste naglasili izraz lica lisice.
 • Dodajte dlačice na tijelu lisice kako biste joj dali teksturu.
 • Koristite bojice ili flomastere za bojanje lisice kako biste joj dali dodatnu dubinu.

Budite kreativni i prilagodite svoju lisicu prema vlastitom stilu i preferencijama. Crtanje je zabavna aktivnost, stoga se opustite i uživajte u procesu stvaranja svoje umjetnosti.

Crtanje lisice može biti zabavno i kreativno iskustvo. Slijedeći ovaj korak po korak vodič, moći ćete nacrtati vlastitu lisicu bez ikakvih problema. Sada kada znate koje materijale pripremiti, korake za nacrtati lisicu i trikove za dodavanje detalja, možete početi crtati svoju lisicu i dati joj svoj jedinstveni stil. Nemojte se obeshrabriti ako vam prvi pokušaj nije savršen, vježbajte i eksperimentirajte dok ne postignete rezultat s kojim ste zadovoljni.