Kako napraviti papirnatu kocku: Korak po korak vodič

Kako napraviti papirnatu kocku: Korak po korak vodič

Izrada papirnate kocke može biti izvrsna aktivnost za djecu ili jednostavno zabavan način da se provede slobodno vrijeme. Ovaj korak po korak vodič će vam pokazati kako napraviti papirnatu kocku kod kuće jednostavnim materijalima. Slijedeći ove upute, možete stvoriti vlastitu kocku koja će biti izvrstan dodatak vašem dekoru ili igračka koju će djeca voljeti.

Materijali potrebni za izradu papirnate kocke

Izrada papirnate kocke zahtijeva samo nekoliko jednostavnih materijala koje vjerojatno već imate kod kuće. Evo što će vam trebati:

 1. Papir u različitim bojama – idealno bi bilo koristiti čvrsti papir kako bi kocka bila čvršća. Možete koristiti obojeni papir, papir za printanje ili čak papir iz novina.
 2. Škare – trebat će vam škare za rezanje papira.
 3. Ljepilo ili ljepilna traka – možete koristiti obično bijelo ljepilo ili ljepilnu traku kako biste sastavili kocku.
 4. Ravnalo – koristit ćete ravnalo kako biste dobili ravne rubove i točne mjere.

Korak po korak vodič za izradu papirnate kocke

 1. Izrežite šest kvadrata jednake veličine od papira. Veličina kvadrata ovisi o vama, ali preporučljivo je da budu veličine otprilike 15×15 cm.
 2. Svaki kvadrat savijte po dijagonali kako bi dobili trokute. Zatim, svaki trokut presavijte po dijagonali. Otvorite trokut i imat ćete linije koje će vam pomoći pri slaganju kocke.
 3. Sada je vrijeme da počnete sastavljati kocku. Uzmite jedan od trokuta i nanesite ljepilo na rub koji je označen linijom. Zalijepite ga na drugi trokut koji ima ljepilo na istom mjestu. Ponovite ovaj korak dok se sve strane ne sastave i kocka ne bude oblikovana.
 4. Ostavite kocku da se ljepilo osuši nekoliko minuta. Kada se ljepilo osuši, vaša papirnata kocka je spremna za upotrebu!

Savjeti i trikovi za uspješnu izradu papirnate kocke

 • Ako želite da kocka bude stabilnija, možete koristiti čvrsti karton umjesto papira. Karton će dati dodatnu čvrstoću kocki.
 • Kako bi kocka imala istu boju sa svih strana, koristite papir iste boje za sve kvadrate.
 • Ako želite da kocka bude veća, samo povećajte veličinu kvadrata koje izrežete.
 • Možete dodati ukrase na svaku stranu kocke, koristeći raznobojne papire ili naljepnice.
 • Ukoliko želite da kocka izdrži dulje vrijeme, preporučuje se premazivanje ljepilom ili lakom kako bi postala otpornija.

Izrada papirnate kocke je jednostavan i zabavan projekt koji možete napraviti kod kuće koristeći samo nekoliko jednostavnih materijala. Slijedeći ovaj korak po korak vodič, možete stvoriti kocku koja će biti lijepa dekoracija ili omiljena igračka. Slobodno eksperimentirajte s različitim bojama i veličinama kako biste prilagodili kocku svojim željama. Uživajte u procesu izrade i ponosite se svojim vlastitim remek-djelom!

Možda vas zanima Kako napraviti adventski kalendar?