Kako naučiti engleski jezik ubrzano? Brze i efikasna metode

Kako ubrzati učenje engleskog jezika: Savjeti i tehnike

Učenje engleskog jezika može biti izazovno, ali postoji nekoliko metoda koje vam mogu pomoći ubrzati proces. Ovaj članak će vam predstaviti neke tehnike za brže usvajanje vokabulara i gramatike, kao i savjete za efikasno usvajanje engleskog jezičnog izražavanja. Slijedeće korake možete primijeniti kako biste se što brže i lakše naučili engleski jezik.

Metode za ubrzavanje učenja engleskog jezika

 1. Napravite raspored: Organizacija je ključna za ubrzano učenje engleskog jezika. Napravite raspored u kojem ćete odrediti koliko vremena ćete posvetiti svakodnevnim jezičnim aktivnostima, kao što su čitanje, slušanje i konverzacija. Održavanje redovitog rasporeda će vam pomoći u održavanju kontinuiteta u učenju i bržem napredovanju.
 2. Koristite različite izvore: Osim tradicionalnih udžbenika, iskoristite i druge izvore za učenje engleskog jezika. Gledanje filmova i serija na engleskom jeziku, slušanje engleskih radio stanica ili podcastova te čitanje knjiga i članaka su odlični načini da poboljšate svoje jezične vještine. Raznolikost izvora pomaže u razumijevanju različitih dijalekata, brzinama govora i stilovima komunikacije.
 3. Prakticirajte redovito: Učenje jezika zahtijeva praksu. Pokušajte pronaći priliku za svakodnevnu konverzaciju na engleskom jeziku, bilo da je to s prijateljima, kolegama ili putem jezičnih razmjena. Učestalo prakticiranje će vam pomoći u izgradnji samopouzdanja i bržem usvajanju jezičnih struktura.
 4. Koristite tehnološke alate: Tehnologija može biti vaš saveznik u učenju engleskog jezika. Postoje mnoge aplikacije i online platforme koje vam mogu pomoći u vježbanju vokabulara, gramatike i izgovora. Neki od popularnih alata uključuju Duolingo, Memrise i FluentU. Iskoristite ove resurse kako biste dodali interaktivnost i zabavu u svoje učenje.

Tehnike za brže usvajanje vokabulara i gramatike

 1. Koristite memorijske tehnike: Mnemotehnike ili tehnike za poboljšanje pamćenja mogu biti korisne za brže usvajanje vokabulara i gramatike. To može uključivati ​​povezivanje novih riječi s poznatim slikama ili stvaranjem priča koje sadrže nove izraze. Ove tehnike pomažu u stvaranju jakih asocijacija i olakšavaju prisjećanje naučenog materijala.
 2. Povežite novi materijal s poznatim: Kada učite nove riječi ili gramatičke koncepte, pokušajte ih povezati s onim što već znate. Na primjer, ako učite engleske glagole, možete ih povezati s njihovim ekvivalentima u vašem maternjem jeziku. Ova usporedba olakšava razumijevanje novog materijala i čini ga trajnijim.
 3. Koristite kontekstualno učenje: Umjesto izoliranog učenja riječi ili gramatičkih pravila, pokušajte učiti engleski jezik unutar konteksta. Čitanje knjiga, gledanje filmova ili slušanje autentičnih audio zapisa su odlični načini da razumijete kako se riječi koriste u stvarnom životu. Ovaj pristup pomaže vam da naučeni materijal povežete s konkretnim situacijama i brže ga usvojite.
 4. Ponavljajte aktivno: Pasivno čitanje i slušanje mogu biti korisni, ali aktivno ponavljanje je ključno za brže usvajanje vokabulara i gramatike. Nakon što naučite nešto novo, pokušajte primijeniti to znanje u razgovoru ili pisanju. Aktivno ponavljanje pomaže u jačanju veza u mozgu i olakšava brže usvajanje jezičnih struktura

Savjeti za efikasno usvajanje engleskog jezičnog izražavanja

 1. Imitirajte izvornike: Jedan od načina da brže usvojite englesko jezično izražavanje je imitiranje izvornika. Slušajte izvorne govornike engleskog jezika i pokušajte kopirati njihov izgovor, ritam i intonaciju. Ova tehnika pomaže u razvijanju prirodnog jezičnog tona i poboljšava vašu sposobnost izražavanja na engleskom jeziku.
 2. Čitajte naglas: Čitanje naglas je odličan način za unaprjeđenje izgovora i usvajanje ritma engleskog jezika. Pronađite knjige, članke ili pjesme na engleskom jeziku i čitajte ih naglas. Ovo vam omogućuje da se bolje upoznate s jezičnim zvucima i poboljšate svoju izgovornu sigurnost.
 3. Gledajte engleske filmove i serije: Gledanje engleskih filmova i serija može biti odličan način da se upoznate s različitim dijalektima i izražavanjem. Pokušajte pratiti dijaloge i obraćajte pažnju na izgovor, riječi i izraze koje koriste likovi. Ova tehnika vam pomaže da se naviknete na prirodan govor i razvijete vlastiti stil komunikacije.
 4. Upustite se u konverzaciju: Nema boljeg načina za usvajanje jezičnog izražavanja od prakticiranja konverzacije. Pronađite jezične partnere, sudjelujte u jezičnim razmjenama ili se pridružite tečaju engleskog jezika gdje možete prakticirati svoje jezične vještine u stvarnom vremenu. Redovita konverzacija pomaže u izgradnji samopouzdanja i poboljšava vašu sposobnost izražavanja na engleskom jeziku.

Učenje engleskog jezika može biti izazovno, ali primjenom odgovarajućih metoda, tehnika i savjeta, možete ubrzati svoj napredak. Organizacija, raznovrsni izvori, redovita praksa, te korištenje tehnoloških alata su ključni za uspješno učenje engleskog jezika. Također, pamćenje i povezivanje naučenog materijala, kontekstualno učenje, aktivno ponavljanje te imitiranje izvornika pomažu u bržem usvajanju vokabulara, gramatike i izražavanja.

Knjige sa bijelim slovima na nazivu knjige i plavim koricama