Kako promijeniti ime na Facebooku? Brz i jednostavan vodič

Kako promijeniti ime na Facebooku: Korisni vodič za korisnike

Kako promijeniti ime na Facebooku? Korak po korak vodič

Promjena imena na Facebooku može biti potrebna iz raznih razloga, bilo da se radi o promjeni prezimena nakon braka, želji za privatnosti ili jednostavno želji za osvježenjem profila. Bez obzira na vaš razlog, promjena imena na Facebooku je jednostavan proces. U ovom korisnom vodiču ćemo vas provesti kroz korake kako da promijenite ime na Facebooku i pružiti vam važne smjernice i ograničenja koja trebate imati na umu.

Kako promijeniti svoje ime na Facebooku: Korak po korak vodič

Promjena imena na Facebooku je jednostavan proces koji se može obaviti u samo nekoliko koraka. Evo koraka koje trebate slijediti kako biste promijenili svoje ime na Facebooku:

1. Prijavite se na svoj Facebook račun

Prvi korak je prijava na svoj Facebook račun. Otvorite Facebook aplikaciju ili posjetite web stranicu i unesite svoje korisničko ime i lozinku kako biste se prijavili.

2. Kliknite na ikonu postavki

Nakon što ste se prijavili, kliknite na ikonu postavki koja izgleda kao strelica okrenuta prema dolje. Ova ikona može se nalaziti u gornjem desnom kutu zaslona na web stranici ili u donjem desnom kutu na mobilnoj aplikaciji.

3. Idite na postavke profila

U padajućem izborniku koji se pojavi nakon što kliknete na ikonu postavki, pronađite opciju “Postavke profila” i kliknite na nju.

4. Kliknite na “Uredi” pored imena

Na stranici postavki profila, pomaknite se prema dolje dok ne pronađete svoje ime. Pored imena, kliknite na opciju “Uredi”.

5. Unesite novo ime i spremite promjene

Unesite novo ime koje želite koristiti na Facebooku. Imajte na umu da morate pridržavati pravila Facebooka za imena profila. Nakon što ste unijeli novo ime, kliknite na gumb za spremanje promjena.

6. Pričekajte odobrenje

Nakon što ste promijenili svoje ime, Facebook će provjeriti vaš zahtjev. Obično se ime promijeni odmah, ali u nekim slučajevima Facebook može zatražiti dodatne informacije kako bi potvrdili vaš identitet. Pričekajte odobrenje i provjerite svoj račun kako biste vidjeli je li promjena imena uspješno provedena.

Važne smjernice i ograničenja za promjenu imena na Facebooku

Prilikom promjene imena na Facebooku važno je imati na umu nekoliko smjernica i ograničenja. Evo nekoliko ključnih točaka koje trebate znati:

  1. Ime na Facebooku mora biti vaše pravo ime – koristite svoje legalno ime kako biste izbjegli probleme s Facebookom.
  2. Koristite samo slova iz latinice – Facebook trenutno ne podržava promjenu imena na druga pisma ili simbole.
  3. Ne koristite nadimke ili pseudonime – Facebook zahtijeva da koristite svoje stvarno ime kako bi održao sigurno okruženje za korisnike.
  4. Nemojte zloupotrebljavati promjenu imena – promjena imena na Facebooku nije dizajnirana za zlostavljanje sustava.
  5. Budite strpljivi – promjena imena može potrajati neko vrijeme, stoga budite strpljivi dok Facebook provjerava vaš zahtjev.

Promjena imena na Facebooku može biti brz i jednostavan proces ako slijedite ove korake i pridržavate se smjernica. Imajte na umu da Facebook provjerava sve promjene imena kako bi održao sigurno okruženje za svoje korisnike. Ako promjena imena nije odobrena, provjerite jeste li unijeli svoje pravo ime i slijedite smjernice koje Facebook ima za imena profila. Sada kada znate kako promijeniti svoje ime na Facebooku, možete osvježiti svoj profil i prilagoditi ga svojim željama.

Možda vas zanima Kako napraviti Facebook profil?