Kako napraviti Djeda Mraza od papira? Kreativni DIY vodič

Kreiranje papirnatog Djeda Mraza: Vodič za izradu

Kako napraviti Djeda Mraza od papira? Približava se najljepše doba godine, vrijeme kada ukrasavamo domove i stvaramo toplu i veselu atmosferu. Jedan od najomiljenijih likova božićne sezone je svakako Djed Mraz. Ako želite unijeti dodatni šarm u svoj dom, zašto ne biste sami napravili papirnatog Djeda Mraza? Ovaj vodič će vam korak po korak objasniti kako stvoriti vlastiti papirnati lik Djeda Mraza koji će oduševiti sve goste i članove obitelji.

Materijali potrebni za izradu papirnatog Djeda Mraza

Prije nego što započnete s izradom papirnatog Djeda Mraza, trebat će vam sljedeći materijali:

 1. Crveni papir
 2. Bijeli papir
 3. Narančasti papir
 4. Crni papir
 5. Škare
 6. Ljepilo
 7. Olovka
 8. Ravnalo
 9. Kompas

Ovi materijali su lako dostupni i pristupačni, a mogu se pronaći u većini trgovina s papirnom galanterijom ili školskim priborom.

Korak po korak: Detaljan vodič za izradu papirnatog Djeda Mraza

 1. Korak: Na crveni papir nacrtajte krug pomoću kompasa ili velike čaše kao šablone. To će biti glava Djeda Mraza.
 2. Korak: Izrežite krug.
 3. Korak: Od bijelog papira izrežite duguljasti oblik koji će služiti kao brada Djeda Mraza. Neka bude dovoljno duga da prekrije donji dio crvenog kruga.
 4. Korak: Iz crnog papira izrežite male krugove koji će predstavljati oči Djeda Mraza. Ljepite ih na crveni krug.
 5. Korak: Iz narančastog papira izrežite trokutasti oblik koji će biti nos Djeda Mraza. Ljepite ga na crveni krug između očiju.
 6. Korak: Iz crvenog papira izrežite duguljaste trake koje će biti kosa Djeda Mraza. Ljepite ih na gornji dio glave, iznad očiju.

Savjeti i trikovi za savršen rezultat pri kreiranju papirnatog Djeda Mraza

 • Kako bi papirnati Djed Mraz bio čvrst i izdržljiv, preporučuje se upotreba kartonskog papira umjesto običnog.
 • Ako želite dodati sjaj i blistavost, možete koristiti šljokice ili glitter ljepilo za ukrašavanje kape Djeda Mraza.
 • Za dodatan efekt, Djeda Mraza možete zalijepiti na komad tanjeg kartona kako bi stajao uspravno.
 • Ako želite dodatno personalizirati papirnatog Djeda Mraza, možete koristiti raznobojne papire za kape, odjeću ili dodatke.

Slijedeći ovaj vodič, moći ćete stvoriti prekrasnog papirnatog Djeda Mraza koji će biti idealan ukras za vaš dom tijekom božićnih blagdana. Izrađivanje vlastitih ukrasa pruža jedinstvenu priliku za kreativnost i dodatno vrijeme provedeno s obitelji. Uživajte u procesu i stvarajte božićnu čaroliju vlastitim rukama!

Izrada papirnatog Djeda Mraza je jednostavan projekt koji će svakom prostoru dodati dašak božićne radosti. Bez obzira na vaše vještine izrade, ovaj detaljni vodič će vam korak po korak pokazati kako stvoriti papirnati lik Djeda Mraza. Obradujte sebe i svoje najmilije ovim jedinstvenim ručno izrađenim ukrasom i donesite blagdansko veselje u svoj dom.

Možda vas zanima Kako napraviti kocku?