Kako napraviti prvi Gmail račun preko mobitela?

Zašto je Gmail Vaš Najbolji Saveznik za Komunikaciju i zašto vam treba račun. U ovom postu ćemo detaljno objasniti iduće korake:

U današnjem digitalnom dobu, elektronska pošta postala je neizostavan dio svakodnevnog života. U moru različitih platformi za slanje i primanje elektronske pošte, Gmail se ističe kao vrhunski alat za efikasnu komunikaciju.
Danas ćemo vam pokazati uz jednostavne korake kako napraviti prvi vlastiti Gmail račun.

Kako započeti sa izradom računa

Prvo što trebate učinit je otići na Google te ukucati Gmail

Nakon što ste to ukucali, trebalo bi vam kao prvu opciju izbaciti Gmail. Nakon što ste uočili Gmail kliknite na njega.

Klikom na Gmail vam se otvori stranica Gmaila. U gornjem desnom kutu se nalazi plavi kvadratić u kojem piše “Izradi račun” i koji vi trebate kliknuti.

Klikom na njega vam se otvara prvi zahtjev pri pravljenju Gmail računa, a to je zahtjev koji traži Vaše Ime i Prezime ( Prezime nije obavezno). Nakon ispunjenog zahtjeva kliknite Dalje koje vas vodi na idući korak.

U idućem koraku od Vas se traži da ispunite Vaše podatke o Vašem spolu te datum rođenja. Nakon popunjavanja tog zahtjeva ponovno kliknite Dalje koje vas vodi na idući korak.

Kako odabrati Vašu adresu koju želite

Idući korak od vas traži da izaberete neku od ponuđenih Gmail adresa ili da jednostavno izradite Vašu po Vašoj želji koju izrađujete klikom na “Izradite vlastitu Gmail adresu”. Nakon što ste obavili ovaj korak kliknite Dalje koje vas vodi na idući korak.

Sljedeći zahtjev koji morate ispuniti jeste dodati šifru na Vaš račun. Šifra ne smije biti jednostavna i mora sadržati brojeve i simbole sa kombinacijom slova. Primjer – NaučiKako123!. Nakon što ste ukucali šifru u prvom polju idući korak je potvrditi Vašu šifru u drugom polju. Nakon tog koraka ponovno kliknite dalje koje vas vodi na idući korak.

Kako unijeti kontrolni kod

Idući korak traži od Vas broj mobilnog telefona kako bi vam poslao kontrolni kod. Morate odabrati državu iz koje dolazite kako bi Vaš broj bio valjan. Odabir države jednostavno vršite klikom na ikonicu ( na ovoj slici prikazana je zastava Bosne i Hercegovine ) zastave.

Klikom na ikonicu otvaraju vam se opcije za odabir kako bi pronašli Vašu državu. Nakon što ste sve to ispunili kliknite Dalje.

Ukoliko ste unijeli točan broj mobilnog telefona, na Vaš mobilni uređaj bi trebao stići šesteroznamenkasti kontrolni kod koji trebate unijeti za nastavak dalje.

I to je to. Nakon par koraka uspješno ste izradili Vaš prvi Gmail račun. Vašu šifru i podatke zapišite negdje kako bi izbjegli gubitak računa.