Kako pripremiti lignje kod kuće?

Kako pripremiti lignje kod kuće? Postoje razni načini kako ih pripremiti, a jednako su ukusne na tavi, u juhama, pohane i pržene u dubokom ulju ili punjene začinima i sirom. U ovom blogu saznajte kako napraviti na različite načine uz jednostavne korake!

Odabir lignja

Kada birate, potražite one koje imaju svijetlu i čistu kožu bez tamnih mrlja ili neugodnih mirisa. Idealno je odabrati manje jer su one obično nježnije i brže se kuhaju.

Priprema

Prije nego što započnete s pripremom, operite lignje pod hladnom vodom i uklonite bilo kakve ostatke pijeska ili nečistoća. Očistite unutrašnjost lignje od crijeva i ostalih nepoželjnih dijelova te uklonite glavu ako je želite koristiti.

Prženje na Tavi

Jedan od najjednostavnijih načina pripreme lignji je prženje na tavi. Zagrijte tavu na srednje jaku temperaturu i dodajte malo ulja. Kad je tava dovoljno vruća, dodajte lignje i pržite ih oko 2-3 minute sa svake strane ili dok ne postanu nježno mekane i lagano zlatno smeđe boje.

Grillanje

Ako preferirate grilane lignje, zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu. Položite lignje na roštilj i grilajte ih oko 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne postanu nježno mekane i dobiju privlačnu roštiljsku aromu.

Punjenje

Druga popularna opcija je punjenje lignji mješavinom krušnih mrvica, začina, bilja i drugih sastojaka po želji. Napunite ih ovom smjesom, zatvorite ih čačkalicama i pripremite na tavi ili roštilju prema prethodno opisanim metodama.

Serviranje

Poslužite pripremljene lignje odmah nakon kuhanja uz prilog po želji, poput svježe salate, krumpira ili riže. Dodajte krišku limuna ili umak od češnjaka i maslaca za dodatni okus.

Priprema lignji može biti jako jednostavna uz ove savjete i korake. Pripremiti ukusni obrok za svoje najbliže koji će vas oduševiti okusom i teksturom.

Možda vas zanima